Doorgaan naar content

Gratis workshop Indrukwekkende Sojaboon in voorbereiding

31 mei 2023

Over krap twee weken is het zover: dinsdag 13 juni a.s. is de gratis workshop Indrukwekkende Sojaboon. Ben jij er ook bij?

De voorbereidingen voor deze gratis workshop Indrukwekkende Sojaboon zijn in volle gang en we hebben er zin in. Er zijn nog een paar plaatsen over, dus meld je snel aan en laat je deze middag inspireren.

Jan Groen van Green Organics en Dutch Edamamé neemt je mee in de wereld van deze indrukwekkende boon. En dat doet hij samen met Harry Schreuder van Harrysfarm en Steven IJzerman van Udea. Vervolgens zal Sharon de Miranda, chef-kok van Food Forum je inspireren met smakelijke bereidingen met deze indrukwekkende boon. Net als de veldboon is dit boontje ongewoon gezond, extreem voedzaam en een populaire vleesvervanger.

Deze gratis workshop wil je niet missen. Meld je hier direct aan. 

Gratis workshop Indrukwekkende Sojaboon

De transitie naar meer plantaardige eiwitten in onze voeding is actueler dan ooit. De afgelopen jaren zijn in Flevoland teeltproeven gedaan met verschillende eiwitgewassen. Vooral de veldboon en sojaboon groeien goed op Flevolandse bodem. De aandacht voor deze gewassen neemt steeds meer toe door de druk op onze aarde (middels veeteelt). In de keuken van Food Forum is al veel geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende plantaardige eiwitten en dit willen we graag delen.

Food Forum organiseert elke 2 maanden een workshop over de kansen van de eiwittransitie. Samen met telers, verwerkers, lokale horeca ondernemers, studenten en voedselveranderaars zetten we plantaardige eiwitten op de kaart. En jij kunt daarbij zijn! Elke workshop staan een of meerdere lokale eiwit-helden in de spotlight en zorgt een professional voor de nodige inspiratie. En natuurlijk laat chef-kok Sharon de Miranda je heerlijke smaaksensaties proeven en laat je ongewone mogelijkheden zien met de plantaardige producten.

Kom ook naar een van de gratis workshops! Versterk je netwerk, verrijk je kennis en laat je smakelijk inspireren.