Doorgaan naar content

Levende gebouw

Binnen Flevoland wordt steeds meer gebouwd. Deze gebouwen zijn niet alleen grauw en grijs. Veel gebouwen worden door de groenbranche juist groener gemaakt. Dit groen is er niet alleen voor decoratie. Levend groen heeft namelijk veel waarde. Het verbetert de kwaliteit van de leefomgeving.

Steeds vaker krijgen we te maken met hete, droge perioden of juist korte en hevige regenval. Groen koelt en slaat op, waardoor schade kan worden voorkomen of beperkt. Door de variatie aan groen in de bebouwde omgeving voelen insecten en dieren zich ook steeds meer thuis. Dit is goed voor de biodiversiteit; ook in de steden!

De waarde van groen voor onze gezondheid en ons welbevinden is inmiddels ook aangetoond door wetenschappelijk onderzoek. We voelen ons beter in een groene omgeving. We bewegen meer, herstellen sneller en leggen gemakkelijker contact.

Kortom: groen in de gebouwde omgeving, groene daken en groene gevels dragen bij aan een beter leefklimaat en aan gezonde, klimaatbestendige steden. Kijk maar eens om je heen en laat je inspireren door al het groen in en op dit paviljoen.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.