Doorgaan naar content

Horeca

In Food Forum praten we niet alleen over het voedsel van de toekomst, we laten het ook proeven. Onze chef-kok inspireert iedereen die gebruik maakt van Food Forum met het Menu voor de Toekomst. Of je nu komt voor een bijeenkomst, vergadering of een werkplek gebruikt. Wij houden we ons aan de actuele richtlijnen van het RIVM en hanteren de regels van de Rijksoverheid voor horeca. Zo wordt de coronacheck-app gescand bij binnenkomst en dient een mondkapje gedragen te worden bij het verplaatsen. In verband met de geldende Corona maatregelen is Food Forum gesloten tot en met 25 januari 2022. Bestellen en afhalen is wel mogelijk. U kunt hiervoor mailen naar foodforum@flevoland.nl of bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 – 17.00 uur naar: 06 – 50 17 87 58.

Menu voor de Toekomst: duurzaam, lokaal en seizoensgebonden

In Food Forum willen we nu al laten kennis maken met het Menu voor de Toekomst. De menukaart bestaat uit eerlijke, gezonde gerechten. Met producten die passen bij het seizoen, van dichtbij, duurzaam en voor een goede prijs geproduceerd. Van alle ingrediënten is bekend waar ze vandaan komen. Maar dat niet alleen; de gerechten zijn ook lekker en smaakvol.

Eerste in Nederland

In Food Forum serveren wij als eerste in Nederland een menukaart met gerechten die voldoen aan de voedselvisie voor 2050 opgesteld door de EAT-Lancet commissie. Deze visie gaat uit van voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen, zonder dat we daarbij de aarde uitputten. Bureau Greendish heeft dat vertaald naar richtlijnen voor een duurzaam en gezond menu waarbij ook rekening gehouden wordt met de Nederlandse eetcultuur.

Flevolandse producten

Naast de samenstelling van het menu is ook belangrijk om te kijken hoe en waar de ingrediënten geteeld en gemaakt zijn. Onze chef-kok Sharon de Miranda is met de richtlijnen van Greendish onder haar arm op zoek gegaan naar leveranciers. Het was een flinke maar mooie zoektocht. Met als resultaat een menukaart met seizoensproducten van veel Flevolandse leveranciers. Zoals Sharon zelf zegt: “Food Forum is, naar mijn mening, het mooiste plekje op Floriade park. We hebben een menu waar we als provincie trots op kunnen zijn”.

Groenten in de hoofdrol

De uitdaging om iedereen in de toekomst te voorzien van voldoende gezond voedsel gemaakt met respect voor de aarde, vraagt om een aanpassing van ons eten. Groenten, fruit, noten en peulvruchten krijgen meer de hoofdrol. Daarnaast is er zeker ruimte voor vlees, gevogelte, vis en zuivel. In Food Forum laten we onze gasten proeven welke heerlijke smaakvolle en gezonde gerechten je daarmee kan maken.

Chef-kok Sharon de Miranda

Sharon de Miranda is chef-kok voor Food Forum. Zij is bekend van onder andere het televisieprogramma BinnensteBuiten. Zij heeft de leiding over de horeca en verzorgt onder andere de gastvrije ontvangst, de seizoensgebonden menukaart en bereidt de gezonde gerechten. Zij is Flevolandse met multiculturele roots. Dat zie je terug in haar kookstijl. Voor Food Forum zoekt ze, het liefst binnen een straal van 30 kilometer, naar mooie en duurzame producten. Met het combineren van Hollands, Surinaams, Indisch en Caribisch laat ze zien dat gezond eten lekker en smaakvol is.

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade