Doorgaan naar content

Onze leveranciers

In Food Forum kun je nu al proeven hoe lekker en gezond het Menu voor de Toekomst is. Om gezonde gerechten te maken, moet ook de inkoop van ingrediënten duurzaam zijn. De manier en waar de producten geteeld worden, maar ook het verwerken en het vervoer hebben veel invloed op het milieu. In Food Forum bieden wij seizoensgerechten aan gemaakt van zoveel mogelijk Flevolandse producten. Chef-kok Sharon de Miranda heeft veel Flevolandse bedrijven bezocht en was onder de indruk van de bevlogenheid van de producenten en het grote aanbod van mooie producten. “Het was een flinke en mooie zoektocht, maar het is gelukt: de smaakvolle gerechten bestaan bijna geheel uit Flevolandse producten”, zegt Sharon. “Ieder seizoen pas ik onze kaart aan en kunt u proeven van de rijkdom van de Flevolandse producten.

Dranken

De Polderkol – Lelystad

De kruidenthee in Food Forum is afkomstig van kruiden van de Polderkol. Kruiden liggen te drogenEen biologisch kruidenbedrijf dat kruiden teelt en verzamelt in de natuurgebieden rond Lelystad. De kruiden worden vervolgens op natuurlijke wijze, door middel van de zon, gedroogd en gemengd tot diverse kruidenmengsels om lekker te kunnen drinken en van te genieten.

Moyee- Amsterdam

Man drinkt kopje koffie van MoyeeOnze koffie komt van Moyee. Zij zetten zich in om de koffieketen te herstellen en een 50/50 balans tussen koffieproducenten en koffiedrinkers te creëren. De koffiebonen komen uit Ethiopië, Kenia en Colombia. En worden zoveel mogelijk in die landen gebrand en verpakt. Zo profiteren de boeren het meest.

De Wilde Wijngaard – Lelystad

De Wilde Wijngaard LelystadGelegen midden in Flevoland groeit er sinds 2016 een waar paradijs: een echte geheel biologische wijngaard, De Wilde Wijngaard. En één die heerlijke witte wijnen produceert.

Wijngaard El Placer – Lelystad

De ambachtelijke biologische wijngaard El Placer van 0,5 hectare ligt op een mooie locatie in het buitengebied ten noorden van Lelystad. Hier worden sinds 2000 de druivensoorten Regent en Rondo verbouwd, waar heerlijke rode en rosé wijnen van gemaakt worden.

BioSpirits – Almere

De eerste ambachtelijke, 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij in Nederland. Door het verwerken van uitsluitend biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen, veel geduld en ouderwets vakmanschap bereiken zij een smaak en kwaliteit die voor de industriële distilleerderij al lang niet meer haalbaar is. BioSpirits ontwikkelde samen met ons de biologische ijsthee Kombucha speciaal voor paviljoen Food Forum. Kombucha is gemaakt van lokaal geteelde hennep en brandnetel thee met een vleugje gember. Deze gefermenteerde thee is bijzonder en lekker fris.

The Bald Brewer – Lelystad

Fles Kefir van The bald brewerIn Food Forum is waterkefirdrank te verkrijgen van The Bald Brewer. Puur natuurlijke probiotica in de vorm van een verrassend lekkere dorstlesser voor een optimale conditie van de darm. En in onze eigen Flevopolder op ambachtelijke wijze geproduceerd met uitsluitend biologische ingrediënten.

Groenten en fruit

Zonneheerdt – Dronten

Martin Topper van ZonneheerdtDit akkerbouw- vollegrondsgroentebedrijf teelt, wast en verwerkt verschillende kleurrijke vollegrondsgroenten, zoals gekleurde wortelen en bietjes. Het zijn allemaal smaakvolle producten die met veel passie worden geteeld. Ook wortelpeterselie en pastinaak zijn onderdeel van het assortiment. Zonneheerdt levert een breed scala aan vergeten groenten aan retail, foodservice en horeca binnen en buiten Flevoland. Meer kleur, met meer smaak.

BioRomeo – Noordoostpolder

Krispijn van der Dries van BioRomeoDirect van de boer, met liefde geteeld, verse en overheerlijke groenten en fruit. Diverse boeren uit de Noordoostpolder bieden samen via BioRomeo een breed assortiment biologische groenten en fruit en leveren dit o.a. aan restaurants zoals Food Forum.

Fruithal Smits

Nicole Smits van Fruithal SmitsIs een van de eerste fruittelers van Flevoland. Fruithal Smits begon in 1968 met het telen van appels en later kwamen daar peren en aardbeien bij. Nu verkopen zij via hun boerderijwinkel eigen geteelde producten en sappen maar ook streekproducten van collega boeren.

Dutch Edamame

Dutch Edamame verse sojabonenEdamame? Ja! Dat zijn verse jonge sojaboontjes. Je hebt ze misschien wel eens gezien in een kleurrijke poké bowl. Ze komen vaak uit Azië, maar worden nu ook gewoon geteeld in ons eigen Flevoland. De boontjes smaken een beetje nootachtig, friszoet en zijn heerlijk in een salade of wokgerecht. Dutch Edamame is er zowel biologisch als gangbaar en is een bron van plantaardige eiwitten, vezels, calcium, vitamine C en ijzer. Een echte krachtpatser dus!

Mycophilia – Lelystad

Wouter Hassing en Marijke Bults van MycophiliaFlevolandse verse paddenstoelen en de vegan bitterballen komen van Mycophilia uit Lelystad. Een van de weinige paddenstoelen telers van Flevoland. De paddenstoelen worden geteeld op hout uit afkomstige van duurzame bosbouw en agrarisch reststormen. De paddenstoelen groeien in natuurlijke omstandigheden met het ritme van de natuur. Slow food en dat proef je terug in de smaak.

Brood en granen

Bakker Borsch – Almere

Bakker Johan BorschSpeciaal voor Food Forum bakt Bakker Borsch broodjes van 100% Flevolandse granen, ambachtelijk op de wind gemalen. Zij hebben een keuze uit meer dan 35 Spelt en Desem producten. Hun werkwijze is produceren “by order” en hebben zo weinig verspilling.

Het Graanschap – Laren

Graanschap team.Het eerste bedrijf in Nederland dat zelf teelt, maalt en bakt. Het brood van Het Graanschap is gemaakt van 100% Flevolands graan dat geteeld wordt op Schokland in de Noordoostpolder. Naast de akkers staat de molen waar het graan vermaalt wordt tot meel. Naast goed brood maken, wil het bedrijf ook bijdragen aan een vruchtbare grond en meer biodiversiteit zoals bijen, insecten en vogels.

Zonnespelt – Lelystad

Rogier Scherpbier van ZonnespeltZonnespelt is een jong bedrijf gevestigd in Lelystad en is gespecialiseerd in de verwerking van biologische en biodynamische granen. Ze staan voor lokaal, biologisch, traceerbaar en pure producten.

Zuivel

Polderzoom – Dronten

Ard van Wees van Polderzoom om bij koeienAl meer dan 100 jaar werkt familie Van Wees gepassioneerd aan de lekkerste en ambachtelijke ‘Meshangerkaas’. Deze kaas wordt gemaakt van verse weidemelk en bereid volgens het traditionele familierecept. Speciaal voor Food Forum maakt Polderzoom een speciale kaas met Madame Jeanette, selderij en uien. Madame Jeanette is een peper bekend uit de Surinaamse keuken. Stichting Weet hoe je leeft uit Almere teelt deze peper voor Food Forum.

Erf 1- Kampen

Familie Bruins van Erf 1De hangop, karneboter en karnemelk halen we bij dit eerste en oudste bedrijf Erf 1 van Kampereiland. Dit biologische melkveebedrijf helpt ook mee om het aantal weidevogels in stand te houden en te bevorderen.

Vis, vlees en gevogelte

MDV1 – Urk

De vis, vangst van de dag, wordt gevangen met het innovatieve vissersschip MDV 1 ‘Immanuel’. Het schip is een voorbeeld en stimuleert de verandering naar duurzame visserij op de Noordzee. De met dit schip duurzaam gevangen vis serveren wij in Food Forum. Welke vis dat is, is afhankelijk van wat er die dag gevangen is.

Overig

De Traay – Lelystad

Bijen bij bijenkastDe honing komt van imkerij de Traay. Zij maken al sinds 1977 de lekkerste honingsoorten, honingspecialiteiten en heerlijke plantaardige stropen en siropen. Zij werken samen met professionele (biologische) imkers die voldoen aan hoogste kwaliteitsnormen voor honing. De imkers houden rekening met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Voor het verwerken van de producten werkt de Traay met 100% duurzame energie.

Chocolatemakers – Amsterdam

zes cacaobonenIn hun Amsterdamse chocoladefabriek maken de Chocolatemakers ambachtelijke ‘single origin’ chocola op zonne-energie. De hoge kwaliteit biologische cacao kopen zij direct bij de boeren in Congo, Peru, Colombia en de Dominicaanse Republiek voor een goede & eerlijke prijs. Chocolatemakers doet het hele proces van boon tot reep zelf, van het branden van de cacao tot het inpakken van de repen, dit doen ze zo verantwoord mogelijk. Ze werken biologisch, Fairtrade, CO2-neutraal, met zo min mogelijk uitstoot & afval en plasticvrij.

 

Schik in bloemen – Almere

Veld met bloemenHet oog wil ook wat, luidt een bekend spreekwoord, dat geldt zeker ook voor gerechten. Om die een fleurig accent te geven en om u als gast te verrassen, gebruikt Sharon in een aantal gerechten bloemen. En die bloemen zijn om op te eten. Dat kan omdat ze biologisch geteeld zijn zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf Schik in bloemen uit Almere Oosterwold is onze leverancier, die een deel zelf teelt en samenwerkt met andere biologische telers “om de hoek”.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.