Doorgaan naar content

Workshops: Plantaardige Eiwitten

Smakelijke workshops over de kansen van de eiwittransitie

  • 12 september 2023 van 14:00 tot 16:00 uur – in de hoofdrol: Kikkererwt – programma
  • Info en data voor najaar 2023 volgen

De transitie naar meer plantaardige eiwitten in onze voeding is actueler dan ooit. De afgelopen jaren zijn in Flevoland teeltproeven gedaan met verschillende eiwitgewassen. Vooral de veldboon en sojaboon groeien goed op Flevolandse bodem. De aandacht voor deze gewassen neemt steeds meer toe door de druk op onze aarde (middels veeteelt). In de keuken van Food Forum is al veel geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende plantaardige eiwitten en dit willen we graag delen.

Food Forum organiseert elke 2 maanden een workshop over de kansen van de eiwittransitie. Samen met telers, verwerkers, lokale horeca ondernemers, studenten en voedselveranderaars zetten we plantaardige eiwitten op de kaart. En jij kunt daarbij zijn!

Elke workshop staan een of meerdere lokale eiwit-helden in de spotlight en zorgt een professional voor de nodige inspiratie. En natuurlijk laat chef-kok Sharon de Miranda je heerlijke smaaksensaties proeven en laat je ongewone mogelijkheden zien met de plantaardige producten.

Kom ook naar een van de gratis workshops! Versterk je netwerk, verrijk je kennis en laat je smakelijk inspireren.

Meld je hier aan voor Kikkererwten op 12 september

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.