Doorgaan naar content

Ondernemers van eigen Zeebodem

Flevoland kent legio ondernemers wiens wortels elders in Nederland liggen, maar hier hun ondernemershaven vonden. In deze talkshow nemen we de tijd voor de verhalen van voedselondernemers die al zeer lang of juist net zijn komen ondernemen. Wat bracht hen naar Flevoland? Welke hobbels en overwinningen staan op hun lijst? Wat kunnen collega-ondernemers daarvan leren? In een diepte interview vragen we de ondernemer het hemd van het lijf en leren we zowel de mens als het zakelijke brein achter de ondernemer kennen. We sluiten altijd af met de vraag: wat heb jij nodig voor een goede toekomst van je bedrijf, en kan het kijkerspubliek je helpen?

Aflevering terugkijken

Ondernemers van eigen Zeebodem #1 Familie Van Tilburg

Ondernemers van eigen Zeebodem #2 Lia Smit

Ondernemers van eigen Zeebodem #3 Fadi Yassin

Ondernemers van eigen Zeebodem #4 Hendrik Kramer

Ondernemers van eigen Zeebodem #5 Familie Flantua

Waarom Ondernemers van Eigen Zeebodem?

Food Forum is de plek voor een goed gesprek over onze voedseltoekomst. Een plek voor de ondernemers van nu, die al sinds de stichting van Flevoland hun hart en ziel in hun bedrijven steken. Food Forum is er voor ondernemers uit de hele voedselketen, uit alle hoeken van Flevoland, met een eigenzinnige visie op ondernemerschap. We willen graag hun verhalen een podium geven, daarom vragen we ze de oren van het hoofd in diepte-interviews. We spraken de aardappelboeren Van Tilburg, geitenhoudster Lia Smit, Arabisch broodbakker Fadi Yassin, de vissersfamilie Kramer en de Flantua-gastronomen. Waarom maken zij de keuzes die ze maken? Hoe geven twee generaties vorm aan hetzelfde bedrijf, en wat leren zij van elkaar? Dat zochten we uit in deze reeks uitzendingen Ondernemers van Eigen Zeebodem, live vanuit Food Forum!

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.