Doorgaan naar content

Aflevering 1: Het Menu voor de Toekomst

De eerste aflevering gaat over het Menu voor de Toekomst. Hoe zou het Menu voor de Toekomst er uit moeten zien om zowel gezond als duurzaam te zijn. Te gast zijn Drees-Peter van den Bosch, algemeen directeur van Hutten Catering en Joris Heijnen, directeur van Greendish. Gastchef Ramon Brugman maakt een heerlijke kabeljauw uit Urk klaar met Flevolandse Edamame boontjes en venkel.

Recept

Kabeljauw met venkelpuree en boontjes 

Kabeljauw met venkelpuree en boontjes

Kabeljauw met venkelpuree en boontjes

  • 4 kleine stukjes kabeljauw vers uit de Noordzee
  • 1 venkel
  • Handvol boontjes
  • 2 eetlepels verse sojaboontjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel bladpeterselie
  • 1 chioggiabiet (in dunne plakjes); voor garnering
  • 1 eetlepel waterkers; voor garnering
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel biologische honing
  • zout en peper

Kruid de vis met peper en zout en smelt 1 eetlepel boter in de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe en bak de vis net gaar. Snijd de topjes van de venkel en bewaar deze. Snijd de rest van de venkel fijn en kook deze gaar in water met een beetje zout. Giet af en voeg 1 eetlepel boter toe, alvorens het te pureren. Maak op smaak met peper en zout. Pak nu de topjes van de venkel en snijd deze zo fijn mogelijk. Meng het met de rest van de olie, de appelazijn, de honing en wat peper en zout. Laat 10 minuten marineren. Dop de boontjes en snijd de ui intussen fijn. Bak dit met de rest van de boter. Voeg de sojaboontjes en de fijngesneden bladpeterselie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Dien het geheel op en decoreer het met de plakjes chioggiabiet en de waterkers. 

Eet smakelijk!

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.