Doorgaan naar content

Flevoland op je bord

Laat je inspireren hoe makkelijk, leuk en lekker het is om een recept te maken met gezonde lokale producten, in het juiste seizoen. Wist je dat 80% van de ingrediënten waar in Food Forum mee gekookt wordt, uit Flevoland komt? Er wordt in de buurt ontzettend veel verbouwd waar allerlei lekkere dingen van kunnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld een hummus van sojabonen, wederom uit Flevoland. Deze bonen zijn rijk aan eiwitten en heel erg lokaal!

In Flevoland wordt veel geëxperimenteerd op het gebied van het telen van ‘nieuwe’ gewassen. Daarmee bedoelen we gewassen die normaal gesproken eigenlijk niet in Nederland groeien. Denk aan sojabonen, veldbonen, quinoa, maar ook sopropo (een bijzondere Surinaamse groente). Met de juiste omstandigheden en de vruchtbare Flevolandse bodem zijn ze goed op weg om dit mogelijk te maken!

Hummus van sojabonen

Van verse (Flevolandse) sojabonen kun je een heerlijke hummus maken. Het recept is voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 200 gr verse sojabonen
  • 1 el appelazijn
  • 1/2 tl komijnzaadpoeder
  • 1/2 tl korianderzaadpoeder
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 2 el koolzaadolie
  • 2 stuks flat bread

Bereidingswijze

Kook de sojabonen ongeveer 10 min in water, giet af en spoel ze af onder koud stromend water. verhit ondertussen de frituurpan tot 180 graden.
Doe de sojabonen, komijnzaadpoeder, korianderzaadpoeder, ui, knoflook, appelazijn en koolzaadolie in de keukenmachine en mix het tot een egale puree (hummus). Breng het op smaak met wat peper en zout.

Snij het flat bread in stukken en frituur deze een paar minuten tot ze goudbruin zijn. Bestrooi ze met zout. Serveer het samen met de hummus. Eet smakelijk!

hummus van sojabonen

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.