Doorgaan naar content

Sharon’s Good Food Show

Chefkok Sharon de Miranda kookt elke maand samen met creatieve topchefs een gezond, lekker én duurzaam gerecht. Voedselproducenten dagen de chefs uit om te koken met hun product. Samen geven zij een nieuwe eetcultuur vorm die past binnen de grenzen van onze planeet. Welke filosofie, kooktechnieken, materialen en smaken bepalen ons toekomstige bord eten? Met een dosis keukenhumor en zonder enig blad voor de mond, vraagt Sharon top-chefs het hemd van het lijf in deze online meekookshow.

#1 Southern Fried Chicken | Chef Noah Tucker

Hoe krijg je een super crispy korstje en een ultiem sappig kippetje tegelijkertijd? En hoeveel kip eten is eigenlijk zowel duurzaam als gezond? In deze aflevering kookt Sharon de Miranda samen met top kok Noah Tucker zijn signatuurgerecht Southern Fried Chicken met de Oranjehoen van Johan Leenders uit Swifterbant.

#2 Ohitashi | Chef Kitsanin Thanyakulsajja

Autodidact Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja van restaurant Undercover deelt zijn Japanse geheim voor Ohitashi: paksoi van Bob van der Voort (BioFood B.V.) geblancheerd in dashi bouillon met kombu en bonito. Wat geeft die ultra verfijnde smaak? En waarom zou je IJslands water gebruiken en niet gewoon uit de kraan?

#3 Vegan Crème Patissière | Joris Bijdendijk

Geef deze top-chef een uitdaging en hij doet er een schepje bovenop! Met de allereerste vanille uit Nederland maakt Joris Bijdendijk veganistische crème patissière (banketbakkersroom) van pastinaak, vanille en vanille olie voor zijn rabarber dessert. Met Nedervanille van Rob Baan, Koppert Cress.

#4 Bloemkool in klei | Stephen Anderson

Dit keer in Sharon’s Good Food Show: chef-kok Stephen Anderson van Ma Khin Café uit Valencia, Spanje. Hij kookt met de bio bloemkool van teler Gerjan Snippe (BioBrass) en volgt daarbij een ongebruikelijk recept waarin hij ook het bloemkoolblad en de steel gebruikt. Ook pakt hij de bloemkool helemaal in klei waardoor hij super sappig blijft. Als side-dish maakt hij een overheerlijke ‘Ajo Blanco’: een saus van zogeheten chufa’s, (lokale pinda’s) met brood en knoflook.

#5 West-Afrikaanse “Suya Beet” | Nicky Aquaa

In deze aflevering ontvangt Sharon chefkok Nicky Aquaa die het klassiek West-Afrikaans gerecht “Suya beef” opnieuw uitvindt. Hij vervangt rund voor bietjes van Utopia Eiland en weet de vlezige structuur te behouden, mét enorm veel smaak van de suya spices. Geroosterde pinda is het geheime ingrediënt van deze Ghanese staple spice, vers meegenomen door Jamie Saleeby van de #GhanaFoodMovement.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in paviljoen Food Forum.

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus