Doorgaan naar content

Sharon’s Chef Show

Food Forum is met het Menu voor de Toekomst een pionier in Nederland voor wat er op het bord komt. Met chef-kok Sharon de Miranda als chef ontstaat er een explosie aan creativiteit waarmee we keer op keer lekkere, goede en seizoensgebonden gerechten ontwikkelen en in Food Forum serveren. Maar ook Sharon heeft vragen en is benieuwd hoe andere chefs en partijen uit de keten, van boer tot logistieke partij, deze uitdaging aangaan op hun eigen manier. Hoe koken we ons een weg naar een goede voedseltoekomst? Wat belandt er dan precies op het bord als je verschillende chefs aan het werk zet? Welk verhaal gaat er schuil achter dat bord, en welke ondernemers? Tijdens Sharon’s Chef Show gaat Sharon op zoek naar het antwoord op deze vragen. Samen met collega-koks en andere voedselpioniers geeft Sharon invulling aan het Menu voor de Toekomst.

Aflevering 2: Noordzee vis

Achter de schermen van aflevering 2De tweede aflevering van Sharon’s Chef Show gaat over vis. Veel vis die wij in Nederland eten is geïmporteerd, terwijl er in de Noordzee ook allerlei vissen rondzwemmen die heerlijk zijn voor consumptie. Sharon gaat hierover in gesprek met Paul Einerhand van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en André de Vries van Vereniging van Visgroothandelaren Urk. Ze maakt maar liefst vijf visgerechten klaar.

 

Aflevering 1: Het Menu voor de Toekomst

Chef-koks Ramon Brugman en Sharon de Miranda

Chef-kok Sharon de Miranda samen met chef-kok Ramon Brugman

De eerste aflevering gaat over het Menu voor de Toekomst. Hoe zou het Menu voor de Toekomst er uit moeten zien om zowel gezond als duurzaam te zijn. Te gast zijn Drees-Peter van den Bosch, algemeen directeur van Hutten Catering en Joris Heijnen, directeur van Greendish. Gastchef Ramon Brugman maakt een heerlijke kabeljauw uit Urk klaar met Flevolandse Edamame boontjes en venkel.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in paviljoen Food Forum.

Floriade Expo 2022

Kijk op de website Floriade om te zien wat er allemaal te doen en beleven is van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade