Doorgaan naar content

Sharon’s Good Food Show

Chefkok Sharon de Miranda kookt elke maand samen met creatieve topchefs een gezond, lekker én duurzaam gerecht. Voedselproducenten dagen de chefs uit om te koken met hun product. Samen geven zij een nieuwe eetcultuur vorm die past binnen de grenzen van onze planeet. Welke filosofie, kooktechnieken, materialen en smaken bepalen ons toekomstige bord eten? Met een dosis keukenhumor en zonder enig blad voor de mond, vraagt Sharon top-chefs het hemd van het lijf in deze online meekookshow.

#1 Southern Fried Chicken | Chef Noah Tucker

Hoe krijg je een super crispy korstje en een ultiem sappig kippetje tegelijkertijd? En hoeveel kip eten is eigenlijk zowel duurzaam als gezond? In deze aflevering kookt Sharon de Miranda samen met top kok Noah Tucker zijn signatuurgerecht Southern Fried Chicken met de Oranjehoen van Johan Leenders uit Swifterbant.

#2 Ohitashi | Chef Kitsanin Thanyakulsajja

Autodidact Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja van restaurant Undercover deelt zijn Japanse geheim voor Ohitashi: paksoi van Bob van der Voort (BioFood B.V.) geblancheerd in dashi bouillon met kombu en bonito. Wat geeft die ultra verfijnde smaak? En waarom zou je IJslands water gebruiken en niet gewoon uit de kraan?

#3 Vegan Crème Patissière | Joris Bijdendijk

Geef deze top-chef een uitdaging en hij doet er een schepje bovenop! Met de allereerste vanille uit Nederland maakt Joris Bijdendijk veganistische crème patissière (banketbakkersroom) van pastinaak, vanille en vanille olie voor zijn rabarber dessert. Met Nedervanille van Rob Baan, Koppert Cress.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in paviljoen Food Forum.

Floriade Expo 2022

Kijk op de website Floriade om te zien wat er allemaal te doen en beleven is van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade