Doorgaan naar content

Workshop ‘Veelzijdige Kikkererwt’

12 september 2023

Veelzijdig? Ja dat is de Kikkererwt zeker. Net als de sojaboon en de veldboon is ook dit boontje ongewoon gezond, extreem voedzaam en een populaire vleesvervanger!

Tijdens deze gratis workshop neemt Anna van der Bijl van Laan Landbouw Tollebeek je mee in de wereld van deze veelzijdige boon. En dat doet zij samen met Tanya Vannawat van Tan Tofu. Natuurlijk zal ook deze workshop onze chef-kok van Food Forum; Sharon de Miranda je inspireren met smakelijke bereidingen met kikkererwten en de sojavrije tofu van Tanya. Deze gratis workshop wil je niet missen.

Gastsprekers tijdens deze workshop

Anna van der Bijl staat naast haar functie als verbinder bij het Rabo Food Forward programma in haar vrije tijd met de voeten in de klei op het akkerbouwbedrijf van haar man Peter Laan in de Noordoostpolder. Hier telen ze sinds vorig jaar kikkererwten. Kikkererwten zijn namelijk goed voor de bodem. En daarnaast een boon die in de lift zit qua populariteit. Anna is op zoek gegaan naar mooie samenwerkingen en een lobby gestart voor deze prachtige vleesvervanger.

Tanya Vannawat van Tan Tofu heeft samen met Anna van der Bijl de Local Food Hero prijs 2022 gewonnen voor haar sojavrije Tofu. Omdat de meeste vleesvervangers worden gemaakt van soja is Tanya op zoek gegaan naar een sojavrij alternatief voor haar vegan Thaise gerechten. En met succes! Met de kikkererwten van Anna is Tan Tofu nu verkrijgbaar.

Programma

13:00 – 13:15 uur       Inloop

13:15 – 14:15 uur        Alles over Kikkererwten in één uur met Anna van der Bijl en Tanya Vannawat

14:15 – 15:00 uur       Smakelijk eten met Kikkererwten door chef-kok Sharon de Miranda

Nog niet aangemeld? Doe dat dan direct via deze link.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.