Doorgaan naar content

Aflevering 2: Noordzeevis

De tweede aflevering van Sharon’s Chef Show gaat over vis. Veel vis die wij in Nederland eten is geïmporteerd, terwijl er in de Noordzee ook allerlei vissen rondzwemmen die heerlijk zijn voor consumptie. Sharon gaat hierover in gesprek met Paul Einerhand van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en André de Vries van Vereniging van Visgroothandelaren Urk. Ze maakt maar liefst vijf visgerechten klaar, de recepten zijn hieronder te vinden.

Recepten

Gerechten Chef Show aflevering 2: Noordzeevis

Ceviche van pieterman met appelciderazijn, ui en knoflook

Ingrediënten

  • 1 Pieterman
  • 1 Rode ui
  • 1 Knoflook teen
  • Appelazijn +- 3 dl
  • Handje peterselie

Bereiding

Snijd de pieterman in flinter dunne plakjes. Snijd een rode ui in dunne ringen en hak de knoflook en een handje peterselie fijn. Meng de dun gesneden pieterman samen met de overige ingrediënten en schenk er appelazijn bij tot alle ingrediënten onder liggen. Laat het even 15 min rusten.

Lekkerbek van Wijting

Ingrediënten

  • 2 Wijting filets
  • 100 gr bloem
  • 1,5 dl bruisend water
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de wijting in filets en maak een beslag van bruisend water, bloem en wat peper en zout naar smaak. Haal de filets eerst door wat bloem, daarna door het beslag en frituur deze goudbruin in de frituur op 180 graden.

Gebakken Schar met aardappelpuree

Ingrediënten

  • 2 Schar filets
  • Bloem
  • Koolzaadolie
  • Roomboter
  • Peper en zout

Bereiding

Haal de schar door de bloem. Verwarm een flinke scheut koolzaadolie in een koekenpan en smelt hierin een klontje roomboter. Als de roomboter gaat bruisen bak je de schar aan beide kanten ongeveer 3 minuten goudbruin.

Serveer de schar uit met een aardappel puree.

Inktvis uit de wok met koriander en komijn poeder en platte peterselie

Ingrediënten

  • 1 pijlstaartinktvis in ringen gesneden
  • 1 ui in blokjes
  • 1 tomaat in blokjes
  • Een paar blaadjes platte peterselie
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderzaadpoeder
  • Koolzaadolie

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje koolzaadolie en bak hierin de uien en de tomaten. Bak de specerijen mee en voeg de inktvis toe. Als de inktvis gaar is voeg er wat platte peterselie en zout naar smaak aan toe.

Gebakken rode poon met room en courgettes.

Ingrediënten

  • Rode poon filet
  • Roomboter
  • Witte wijn
  • Kookroom
  • ¼ courgette in blokjes

Bereidingswijze

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de rode poon rondom goudbruin. Blus het af met een scheut witte wijn een scheut kookroom. Verwarm de courgette erbij en breng het op smaak met wat peper en zout.

 

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.