Aflevering 2: Noordzeevis
De tweede aflevering van Sharon’s Chef Show gaat over vis. Veel vis die wij in Nederland eten is geïmporteerd, terwijl er in de Noordzee ook allerlei vissen rondzwemmen die heerlijk zijn voor consumptie. Sharon gaat hierover in gesprek met Paul Einerhand van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en André de Vries van Vereniging van Visgroothandelaren Urk. Ze maakt maar liefst vijf visgerechten klaar, de recepten zijn hieronder te vinden.
Recepten
Ceviche van pieterman met appelciderazijn, ui en knoflook
Ingrediënten
- 1 Pieterman
- 1 Rode ui
- 1 Knoflook teen
- Appelazijn +- 3 dl
- Handje peterselie
Bereiding
Snijd de pieterman in flinter dunne plakjes. Snijd een rode ui in dunne ringen en hak de knoflook en een handje peterselie fijn. Meng de dun gesneden pieterman samen met de overige ingrediënten en schenk er appelazijn bij tot alle ingrediënten onder liggen. Laat het even 15 min rusten.
Lekkerbek van Wijting
Ingrediënten
- 2 Wijting filets
- 100 gr bloem
- 1,5 dl bruisend water
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijd de wijting in filets en maak een beslag van bruisend water, bloem en wat peper en zout naar smaak. Haal de filets eerst door wat bloem, daarna door het beslag en frituur deze goudbruin in de frituur op 180 graden.
Gebakken Schar met aardappelpuree
Ingrediënten
- 2 Schar filets
- Bloem
- Koolzaadolie
- Roomboter
- Peper en zout
Bereiding
Haal de schar door de bloem. Verwarm een flinke scheut koolzaadolie in een koekenpan en smelt hierin een klontje roomboter. Als de roomboter gaat bruisen bak je de schar aan beide kanten ongeveer 3 minuten goudbruin.
Serveer de schar uit met een aardappel puree.
Inktvis uit de wok met koriander en komijn poeder en platte peterselie
Ingrediënten
- 1 pijlstaartinktvis in ringen gesneden
- 1 ui in blokjes
- 1 tomaat in blokjes
- Een paar blaadjes platte peterselie
- 1 tl komijnzaadpoeder
- 1 tl korianderzaadpoeder
- Koolzaadolie
Bereidingswijze
Verwarm een scheutje koolzaadolie en bak hierin de uien en de tomaten. Bak de specerijen mee en voeg de inktvis toe. Als de inktvis gaar is voeg er wat platte peterselie en zout naar smaak aan toe.
Gebakken rode poon met room en courgettes.
Ingrediënten
- Rode poon filet
- Roomboter
- Witte wijn
- Kookroom
- ¼ courgette in blokjes
Bereidingswijze
Verhit een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de rode poon rondom goudbruin. Blus het af met een scheut witte wijn een scheut kookroom. Verwarm de courgette erbij en breng het op smaak met wat peper en zout.