Doorgaan naar content

Food Forum

Samen werken aan het voedsel van morgen

Ruim vier meter onder zeeniveau. Daar ligt Food Forum: een spectaculair paviljoen met een (groen) dak op zeeniveau. Hier ontmoeten betrokkenen uit de hele voedselketen elkaar. Van producenten en studenten tot ondernemers en onderzoekers. Samen maken ze innovatieve plannen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst. En onderzoeken ze hoe ze die plannen rendabel kunnen uitvoeren. Food Forum biedt daarvoor een inspirerende ruimte – op de bodem van de voormalige Zuiderzee.

Innovatief gebouw

Het Flevolandse paviljoen Food Forum op Floriade Expo 2022 (met als centrale thema: Growing Green Cities) laat voelen hoe we in Flevoland leven: ruim vier meter onder zeeniveau. De begane grond is licht en transparant als water. De ruimte bestaat grotendeels uit hergebruikte materialen. De eerste etage bestaat juist grotendeels uit natuurlijk materiaal. Deze verdieping toont de vruchtbare Flevolandse bodem, maar dan op zeeniveau. Bezoekers ervaren zo de ruimte van Flevoland. Het paviljoen ademt vernieuwing. Het heeft bijvoorbeeld natuurlijke zonwering en ademende geveldelen. Het paviljoen illustreert het verhaal van Flevoland. Het bewijst dat mensen hier innovatieve keuzes durven te maken. Want hier op de bodem van de voormalige Zuiderzee kan alles.

Uitvalsbasis voor ideeën en actie

Op de Flevolandse bodem ligt een van de productiefste akkerbouwgebieden ter wereld. En Flevolanders staan van oudsher open voor vernieuwing. Flevoland is daarom dé plek om te werken aan een gezond voedselsysteem voor de toekomst. Bij deze ontdekkingsreis ontmoeten deskundigen elkaar in Food Forum op Floriade park. Van boeren tot beleidsmakers, van studenten tot wetenschappers, van retailers tot koks. Samen gaan we in gesprek en met elkaar bedenken we oplossingen. Concreet. Uitvoerbaar. Rendabel. Met inspirerende bijeenkomsten zetten we onderwerpen op de agenda zoals korte keten en voeding en leefstijl. Maar iedere foodprofessional kan in Food Forum ruimte huren om een bijeenkomst, event of congres te organiseren over innovaties voor het voedselsysteem. Denk bijvoorbeeld aan alternatieve eiwitten, precisie landbouw, agroforestry en true pricing.

Experimenteren en leren

Food Forum is onderdeel van Flevo Campus. De campus is het Flevolandse kenniscentrum voor het voedselsysteem van de nabije toekomst. Flevo Campus ligt gunstig: op de grens van de consumerende Randstad en de voedselproducerende polders. Ook de ligging op Floriade Park is gunstig: Flevo Campus vormt de entree van Floriade Expo 2022. In Food Forum ontmoeten ondernemers, studenten, onderzoekers en ontwikkelaars elkaar en genereren nieuwe ideeën. Deze worden uitgewerkt, onderzocht en in de praktijk getest in Flevoland. Bijgesteld. Opnieuw getest. Verworpen. Verbeterd. Totdat ondernemers de innovaties de markt op kunnen brengen. En die ondernemers, dat zijn die toekomstgerichte Flevolandse boeren, of misschien wel de studenten van een paar jaar eerder.

Niet praten, maar proeven

Vanaf dag 1 inspireert Food Forum met het Menu voor de Toekomst. Dat bestaat uit eerlijk, gezond, lekker en smaakvol eten. Met producten die passen bij het seizoen en dichtbij, duurzaam en voor een goede prijs geproduceerd zijn. Van alle ingrediënten is bekend waar ze vandaan komen. In Food Forum laten we zien dat het kan: lekker, voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen, zonder dat we daarbij de aarde uitputten.

Podium voor innovaties

Tijdens Floriade Expo 2022 maken bezoekers kennis met Flevoland in de inspirerende expositie met voedsel als centraal thema. Samen met Flevolandse gemeenten en bedrijven laten we zien hoe we werken aan het voedselsysteem voor de toekomst. Ook is er volop ruimte voor het Flevolandse bedrijfsleven om zich te presenteren voor zakelijke relaties.

Op naar de toekomst

Food Forum bruist van de activiteit. En rond Food Forum ademt alles en iedereen vernieuwingsdrang. Maar daar blijft het niet bij: we gaan het ook echt dóén. De handen gaan uit de zakken en de spaden gaan in de grond. Want in Flevoland zijn we van aanpakken, denken, doen. Samen hebben we een hoger doel. We willen voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen. Tegen een gezonde prijs en gemaakt met respect voor de aarde.

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade