Doorgaan naar content

Food Forum

Samen werken aan het voedsel van morgen

Food Forum: hier ontmoeten betrokkenen uit de hele voedselketen elkaar. Van producenten en studenten tot ondernemers en onderzoekers. Samen maken ze innovatieve plannen voor de duurzame voedselvoorziening van de toekomst. En onderzoeken ze hoe ze die plannen rendabel kunnen uitvoeren. Food Forum is een inspirerend platform waar samen met partners uit zowel de provincie Flevoland zelf als daarbuiten wordt gewerkt aan het voedsel van morgen. Samen zetten we ons in voor ons doel: een gezonde en duurzame voedselvoorziening voor iedereen in Flevoland.

Uitvalsbasis voor ideeën en actie

Op de Flevolandse bodem ligt een van de productiefste akkerbouwgebieden ter wereld. En Flevolanders staan van oudsher open voor vernieuwing. Flevoland is daarom dé plek om te werken aan een gezond voedselsysteem voor de toekomst. Bij deze ontdekkingsreis ontmoeten deskundigen elkaar op het platform Food Forum. Van boeren tot beleidsmakers, van studenten tot wetenschappers, van retailers tot koks. Samen gaan we in gesprek en met elkaar bedenken we oplossingen. Concreet. Uitvoerbaar. Rendabel. Met inspirerende bijeenkomsten zetten we onderwerpen op de agenda zoals korte keten en voeding en leefstijl.

Niet praten, maar proeven

Vanaf dag 1 inspireert Food Forum met het Menu voor de Toekomst. Dat bestaat uit eerlijk, gezond, lekker en smaakvol eten. Met producten die passen bij het seizoen en dichtbij, duurzaam en voor een goede prijs geproduceerd zijn. Van alle ingrediënten is bekend waar ze vandaan komen. In Food Forum laten we zien dat het kan: lekker, voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen, zonder dat we daarbij de aarde uitputten.

Op naar de toekomst

Food Forum bruist van de activiteit. En rond Food Forum ademt alles en iedereen vernieuwingsdrang. Maar daar blijft het niet bij: we gaan het ook echt dóén. De handen gaan uit de zakken en de spaden gaan in de grond. Want in Flevoland zijn we van aanpakken, denken, doen. Samen hebben we een hoger doel. We willen voldoende, veilig, gezond en eigentijds voedsel voor iedereen. Tegen een gezonde prijs en gemaakt met respect voor de aarde.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.