Doorgaan naar content

Precisielandbouw

Bij nieuwe landbouw innovaties worden veelal robots ingezet. Bijvoorbeeld bij PixelFarming (zoals je in de andere snippet kan zien). Als het ontwerp van de akker op de computer is gemaakt, zal een geavanceerde robot volledig digitaal het land inplanten en onderhouden. Dit alles volgens de voorbereide instellingen met verdeling van de gewassen. Deze robot weet dan tot op de centimeter waar de gewassen moeten worden ingeplant.

Behalve planten kan hij ze ook verzorgen, door water te geven, onkruid te wieden of af te maaien. Het oogsten zal uiteindelijk ook door een robot gedaan kunnen worden. Het apparaat meet de gesteldheid van iedere individuele plant en geeft precies de behandeling die deze nodig heeft. Hierdoor zijn er geen chemicaliën meer nodig. De robot is daarnaast ook nog eens lichter waardoor er minder bodemverdichting optreedt!

Precisielandbouw is op grote schaal niet haalbaar zonder robot: zo’n hoge precisie is door mensenhanden niet mogelijk. Deze robot is daarom volop in ontwikkeling. Robot One kan volledig autonoom werken, zodat de mens andere waardevolle activiteiten kan uitvoeren op de akker.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.