Doorgaan naar content

Workshop ‘Indrukwekkende Sojaboon’                    13 juni 2023

Indrukwekkend? Ja dat is de Sojaboon zeker. Net als de veldboon is dit boontje ongewoon gezond, extreem voedzaam en een populaire vleesvervanger!

Tijdens deze gratis workshop neemt Jan Groen, Green Organics en Dutch Edamamé, je mee in de wereld van deze indrukwekkende boon. En dat doet hij samen met Harry Schreuder van Harrysfarm en Steven IJzerman van Udea. Vervolgens zal Sharon de Miranda, chef-kok van Food Forum je inspireren met smakelijke bereidingen met de sojaboon. Deze gratis workshop wil je niet missen.

Gastsprekers tijdens deze workshop

Jan Groen is een ambitieuze en inspirerende leider die handelt vanuit impact. Met Green Organics, een internationaal opererende Nederlandse groothandel/importeur en exporteur in biologische aardappelen, groenten en fruit, is hij jaarlijks verantwoordelijk voor het telen, verwerken en verkopen van ruim 50 miljoen kilo AGF. Samen met zijn team van experts brengt hij telers en klanten bij elkaar. Dat betekent contact leggen, zorgen voor goede prijsafspraken en organiseren dat alles op tijd wordt gezaaid, geoogst, bezorgd en verwerkt. Simpel gezegd: het zorgen voor de complete keten van grond tot mond.

Harry Schreuder van Harrysfarm, een akkerbouwbedrijf in Swifterbant in Flevoland en een van de sojabonen telers van het eerste uur. Sinds een aantal jaar teelt hij soja in samenwerking met Green Organics, zij zorgen voor kennis en ervaring wat mooi aansluit bij de expertise van de teler. Soja is geen typisch Nederlands gewas maar Harry gelooft in de toekomst ervan.

Steven IJzerman, kwaliteitsmanager bij Udea, een groothandel in biologische producten en moederbedrijf van Ekoplaza. De biologische producten vormen het fundament van het bedrijf en een meer plantaardig voedselpatroon is een thema dat daaraan raakt. Ekoplaza kiest er bewust voor om het plantaardig alternatief makkelijker, beter verkrijgbaar en daarmee interessanter te maken. Hij deelt tijdens de workshop zijn inzichten over vraag van consumenten en aanbod in supermarkten om de eiwittransitie te helpen versnellen.

Programma

14:00 – 14:15 uur       Inloop

14:15 – 15:15 uur        De wereld van de Sojaboon in één uur met Jan Groen, Harry Schreuder en Steven IJzerman

15:15 – 16:00 uur       Smakelijk eten met de Sojaboon door chef-kok Sharon de Miranda

Nog niet aangemeld? Doe dat dan direct via deze link.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in paviljoen Food Forum.

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus