Doorgaan naar content

PixelFarming

Een van de vele nieuwe innovaties binnen de akkerbouw is PixelFarming. Pixelfarming is een natuurinclusieve manier van telen waarbij het land wordt verdeeld in pixels met verschillende soorten gewassen.

Gezond voedsel van een gezonde bodem in een prachtige omgeving, met op elk stukje land van 10cm bij 10 cm planten die met aandacht verzorgd worden. Om die aandacht te geven, is Robot One ontwikkeld om alle gewassen de juiste verzorging te geven op pixelniveau. Door gebruik te maken van precisietechnologie wordt dit mogelijk gemaakt.

Ook door gebruik te maken van kracht van ieder individueel gewas worden de voordelen van biodiversiteit tastbaar. Op het veld worden twintig soorten gewassen gecombineerd geteeld in zowel rijen als pixels. Door slim gebruik te maken van de stikstof bindende kwaliteiten van bepaalde gewassen is geen kunstmest of chemische gewasbescherming nodig.

Tegen een maandelijkse vergoeding kunnen consumenten ook online hun eigen stukje land inzaaien (pacht je pixel). De consument kiest de indeling en de robot doet de rest! Hierna kan de groei van de gewassen ook online worden gevolgd.

PixelFarming biedt alle mogelijkheden om, zonder belasting van het milieu, gewassen op optimale wijze te verbouwen. Dit is de toekomst: een gezonde akker, biodiversiteit, een mooi landschap en eerlijke voeding. Bekijk meer op de website pixelfarming.eu

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.