Doorgaan naar content

Portretten

Flevolandse voedselondernemers

Voedsel en Flevoland horen bij elkaar. Aangelegd om een belangrijke rol te spelen in voedselproductie. Nu is Flevoland rijk aan bedrijven die ieder op hun manier een bijdrage leveren aan het voedsel van vandaag en morgen. Met de serie Future of Food met 30 videoportretten laat provincie Flevoland u de komende maanden kennismaken met diverse bedrijven en organisaties in de keten van boer tot bord. Zij zijn dagelijks bezig met de voedselvoorziening van vandaag en morgen. De hele serie is te kijken via de afspeellijst Future of Food op YouTube.

Passie en bevlogenheid

In de serie staat de passie en bevlogenheid centraal van de Flevolandse ondernemer. Wij hebben samenwerking gezocht met onderzoeksjournalist Hidde Boersma, Joris Lohman van The Food Hub en regisseur Karsten de Vreugd van Sugar Rush. De serie geeft inzicht in de complexiteit van het werk, de wereld waar we in leven, de balans tussen hi-tech en ecologie & de mogelijke uitkomsten. Op deze pagina stellen we aantal ondernemers aan u voor.

Future of Food - Agrico

Jan van Hoogen van Agrico vertelt dat het kweken van nieuw aardappelrassen een proces is van jaren en veel testen.

Future of Food - Aeres Hogeschool Dronten

Gera van Os van landbouw hogeschool Aeres voert samen met studenten een onderzoeksproject over bodemverdichting uit.

Future of Food - Bio Brass

Biologische boer Gerjan Snippe van Bio Brass vertelt graag het verhaal achter zijn producten aan klanten en consumenten.

Future of Food - Fruithal Smits

Met een eigen boerderijwinkel verkoopt Fruithal Smits veel van hun oogst rechtstreeks aan de consument.

Future of Food - Waterman Onions

Van de Flevolandse bodem komen, kwalitatief super sterke uien die wereldwijd verkocht worden, vertelt Erik Waterman.

Future of Food - Boerderij van de Toekomst

Boerderij van de Toekomt van WUR in Lelystad werkt samen met boeren aan haalbare oplossingen voor de uitdagingen waar de landbouw voor staat. Pieter de Wolf over de grootste uitdaging: bodemkwaliteit.

Future of Food - AlgaSpring

Algen zitten vol voedingsstoffen. Rene Jongbloed van AlgaSpring Almere vertelt over deze innovatie in de voedselketen.

Future of Food - NorthSeaFood

Jan Kramer van NorthSeaFood uit Urk over de hele keten: van schip tot schap.

Future of Food - Hoogweg paprikakwekerijen

Hoogwaardige techniek draagt bij aan leveren van zo vers mogelijk product bij paprikakwekerij Hoog weg vertelt Mariska Hoogweg.

Future of Food - Ik ben boer

Arjen Verschure is boer en molenaar en doet aan kringlooplandbouw.

Future of Food - BioRomeo

Krispijn van den Dries vertelt met passie over zijn bedrijf dat al 30 jaar biologisch is. Hij zou niet anders willen.

Future of Food - Vleesch & Co

Bauke van der Veen van Vleesch & Co laat zijn koeien in natuurgebieden lopen.

Future of Food - Arabic Bread

Fahid Yassin van Arabic Bread over hoe hij in Almere zijn bakkerij begon.

Future of Food - Marfo

Pascal Jalhay het culinair geweten van Marfo over belang van kwaliteit en smaak voor vliegtuig- en ziekenhuismaaltijden.

Future of Food - Witlofkwekerij LOF

Hugo Jongejan van LOF: de Flevolandse bodem is zeer geschikt voor het kweken van witlof.

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade