Doorgaan naar content

Gezonde voedselomgeving in Flevoland vergt samenwerking

Onze omgeving heeft een grote invloed op wat én hoe we eten. Willen we dus een gezonde en duurzame samenleving, dan moet onze voedselomgeving hier ook op ingericht zijn. In Flevoland zijn er tal van initiatieven waarbij scholen, zorginstellingen, ondernemers en beleidsmakers actief bezig zijn om een gezonder voedselaanbod te creëren.

Gedeptueerde Fackeldey opent de bijeenkomst Gezonde Voedselomgeving op Food Forum

Gedeputeerde Jop Fackeldey opent de bijeenkomst Gezonde Voedselomgeving in Food Forum op 12 oktober 2021. ©Fotostudio Wierd

De provincie Flevoland organiseerde op 12 oktober in Food Forum een symposium waarbij de verschillende initiatieven bij elkaar werden gebracht.  De behoefte aan samenwerking tussen de verschillende schakels in de keten werd gedeeld door de deelnemers van dit symposium. Door nieuwe verbindingen te stimuleren tussen boeren, cateraars en bijvoorbeeld zorginstellingen of scholen ontstaan er nieuwe kansen voor duurzaam en gezond eten.

Dit werd ook benadrukt door Gedeputeerde Fackeldey, die de bijeenkomst in Food Forum opende: “Voor een gezonde voedselomgeving hebben we iedereen nodig: overheden, scholen, zorginstellingen, ondernemers en burgers. Het is dan ook belangrijk om vaak bij elkaar te komen om elkaar te inspireren en kennis te delen.”

Op Floriade Expo 2022 wordt met het thema ‘Growing Green Cities’ ook aandacht besteed aan gezonde voedselvoorziening. Twee van de sub thema’s van de Floriade zijn ‘feeding the city’ en ‘healthying the city’. Een gezonde voedselomgeving, die mensen inspireert om gezonder en duurzamer te eten, staat precies tussen deze twee thema’s in.

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade