Doorgaan naar content

Introductie door de teler

Nederland, en met name Flevoland, is de hotspot op het gebied van de aardappelteelt. Flevolandse aardappelen komen wereldwijd bij mensen op het bord. Alle stappen binnen het teeltproces vind je hier in Flevoland. Er worden zowel pootaardappelen als consumptie aardappelen geteeld. In dit proces worden veel innovatieve technieken gebruikt maar ook de boer zelf blijft onmisbaar. Mede doordat Flevoland ooit onder water lag is de grond erg vruchtbaar. Dat betekent een goede oogst, zowel in kwaliteit als in hoeveelheid.

In het voorjaar gaat de pootaardappel de grond in om te groeien. De pootaardappels kiemen en vormen een plant die boven de grond groeit. Tegelijkertijd groeien er onder de grond nieuwe uitlopers waaraan nieuwe consumptie aardappels worden gevormd. In augustus start de oogst. Maar in september en oktober wordt het meeste geoogst. Tijdens het oogsten wordt de plant van de aardappel afgesneden en vormt de aardappel in drie weken een stevige schil. Deze aardappel wordt verder verwerkt, gedistribueerd en die eten wij dan weer op!

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in Food Forum.