Doorgaan naar content

Nieuws

Op deze pagina staan onze nieuwsberichten.

resultaten

Floriade Expo 2022, wat heeft dat opgeleverd?

3 december 2022

Floriade Expo 2022 zit er per 9 oktober op; wat heeft deze wereldtuinbouw tentoonstelling ons gebracht? In een afsluitende online talkshow ‘Flevoland schept op!’ op 5 oktober 2022 kijken vertegenwoordigers van Provincie Flevoland, Aeres Hogeschool, Topsector Agri & Food en Pixelfarming Robotics terug op hun deelname. Wat hebben alle inspanningen rond het thema ‘Growing Green […]

Lees meer over Floriade Expo 2022, wat heeft dat opgeleverd?
Flevoland schept op!

Online talkshow Flevoland schept op!

21 september 2022

In deze online talkshow op 5 oktober gaan verschillende gasten in gesprek over ervaringen, innovaties en nieuwe samenwerkingen in ons Flevolandse voedselsysteem. De talkshow is in samenwerking met de Dutch Food Week. Samen werken aan het voedsel van morgen Kunt u het zich voorstellen? In 2050 zijn we met zo’n 10 miljard mensen op deze […]

Lees meer over Online talkshow Flevoland schept op!

Floriade-congres: Groenten als medicijn; goede zorg proef je

12 september 2022

‘Laat voedsel uw medicijn zijn, en medicijn uw voeding zijn’. Hippocrates zag het 2.500 jaar geleden al goed, bleek tijdens het Groentecongres van 8 september jl. op Floriade Expo 2022. Steeds meer zorgaanbieders zien de laatste jaren de voordelen van gezond – en lekker – eten voor gezondheidsbevordering. Het kan verkeren. Waar in de jaren […]

Lees meer over Floriade-congres: Groenten als medicijn; goede zorg proef je

De eiwitransitie biedt veel kansen op meer zelfredzaamheid

6 september 2022

Samen optrekken, zeker ook in de eiwittransitie, is vanwege de geografische ontwikkelingen anno 2022 wellicht urgenter dan ooit. Op vrijdag 2 september namen verschillende internationale partijen daar het voortouw in, tijdens de bijeenkomst The Green Protein Challenge op Floriade Expo 2022. In het dagprogramma kwamen diverse aspecten van die eiwittransitie aan bod. ’s Ochtends verdeelden […]

Lees meer over De eiwitransitie biedt veel kansen op meer zelfredzaamheid
bonen op houten lepels

The ‘Green Protein Challenge’, wees welkom

3 december 2022

Op 2 september organiseren we samen met partners ‘The Protein Challenge’ op het Floriade park. Breng in de ochtend een bezoek aan de soja proefvelden en de boerderij van de toekomst. En sluit in de middag aan op Floriade Expo 2022, voor een inspirerende bijeenkomst met internationale sprekers over veldbonen en soja. Bekijk hier het […]

Lees meer over The ‘Green Protein Challenge’, wees welkom
Joris Bijdendijk en Sharon de Miranda

#3 Vegan crème patissière | Joris Bijdendijk | Nedervanille van Koppert Cress

3 december 2022

Geef deze top-chef een uitdaging en hij doet er een schepje bovenop! Met de allereerste vanille uit Nederland maakt Joris Bijdendijk veganistische crème patissière (banketbakkersroom) van pastinaak, vanille en vanille olie voor zijn rabarber dessert. Met Nedervanille van Rob Baan, Koppert Cress. Bekijk het in Sharon’s Good Food #3: Sharon’s Good Food Show Chefkok Sharon […]

Lees meer over #3 Vegan crème patissière | Joris Bijdendijk | Nedervanille van Koppert Cress

56 ketenpartners ondertekenen ‘Bean Deal’ Eiwitrijke Gewassen

18 juli 2022

Met de ondertekening van de Green Deal Eiwitrijke Gewassen op Floriade Expo 2022 is op 14 juli 2022 een volgende stap gezet naar een duurzamere toekomst. In aanwezigheid van minister Henk Staghouwer van Landbouw Natuur en Visserij zetten 56 ketenpartners hun handtekening onder deze samenwerking. Onder de naam ‘Bean Deal’ treden de partners naar buiten. […]

Lees meer over 56 ketenpartners ondertekenen ‘Bean Deal’ Eiwitrijke Gewassen

Zeeuwse foodsector serveert eiwitrijke ‘landbouw-op-zee’

8 juli 2022

Yellowtail kingfish, zeekraal en mosselen: zomaar enkele typisch Zeeuwse producten die op dinsdagmiddag 5 juli werden geserveerd op The Protein Showcase van Floriade Expo 2022. Want de Zeeuwse foodsector, verenigd in netwerk FoodDelta Zeeland, heeft naast plantaardige ook mariene eiwitten te bieden. Van zee en land, van land en water. Daarom is provincie Zeeland een […]

Lees meer over Zeeuwse foodsector serveert eiwitrijke ‘landbouw-op-zee’

#2 Ohitashi | Chef Kitsanin Thanyakulsajja

6 juli 2022

Autodidact Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja van restaurant Undercover deelt zijn Japanse geheim voor Ohitashi: paksoi van Bob van der Voort (BioFood B.V.) geblancheerd in dashi bouillon met kombu en bonito. Wat geeft die ultra verfijnde smaak? En waarom zou je IJslands water gebruiken en niet gewoon uit de kraan? https://youtu.be/gn8cehahZT4 Sharon’s Good Food Show Chefkok Sharon […]

Lees meer over #2 Ohitashi | Chef Kitsanin Thanyakulsajja

Eerste exemplaar #GreenVibes magazine vol inspiratie overhandigd

4 juli 2022

Op donderdag 30 juni werd in Food Forum op Floriade park het eerste exemplaar van het #GreenVibes van Flevoland magazine overhandigd aan Commissaris van de Koning dhr. Leen Verbeek. Het magazine dat werd overhandigd door Brigitte Daalder, directeur van Visit Flevoland, bevat allerlei leuke ‘groene’ verhalen, weetjes en tips over Flevoland. Innovatief, groen en duurzaam […]

Lees meer over Eerste exemplaar #GreenVibes magazine vol inspiratie overhandigd
  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus