Doorgaan naar content

Nieuws

results

Samenwerking en kennisuitwisseling over de korte keten

22 september 2023

Kom ook op 9 oktober naar de Lancering van het Nederlandse korte keten Living Lab SAMENWERKING EN KENNISUITWISSELING VOOR  KORTE KETEN ADVISEURS EN BELEIDSMAKERS Op 9 oktober a.s. van 13:00 tot 17:30 uur kun je deelnemen en richting geven aan het Nederlandse korte keten Living Lab! Meld je hier direct aan In opdracht van de […]

Lees meer over Samenwerking en kennisuitwisseling over de korte keten

De ‘Veelzijdige Kikkererwt’ gewoon van Nederlandse bodem

12 september 2023

Workshop ‘Veelzijdige Kikkererwt’ een succes De ‘Veelzijdige Kikkererwt’ workshop in het Innovatiepaviljoen in Almere op 12 september jl. was een succes. Tijdens deze vijfde eiwitworkshop deelde boerin Anna van der Bijl haar ervaringen met het telen van kikkererwten in de Noordoostpolder. Ze legde uit hoe kikkererwten een positief effect hebben op de bodem en hoe […]

Lees meer over De ‘Veelzijdige Kikkererwt’ gewoon van Nederlandse bodem
Food Forum

Food Forum trekt de provincie in

17 april 2024

Met groot enthousiasme heeft de provincie Flevoland onlangs het Flevolands Programma Landelijk Gebied (FPLG) verwelkomd. We zijn verheugd om aan te kondigen dat Food Forum een nieuwe fase ingaat als integraal onderdeel van dit programma. Het is met plezier dat we aankondigen dat Food Forum nu de provincie in trekt! In nauwe samenwerking met partners […]

Lees meer over Food Forum trekt de provincie in

EU4Advice stimuleert de opschaling van de korte voedselketens in Europa

21 juli 2024

EU4Advice is een Europees project gericht op het bevorderen van samenwerking en capaciteitsopbouw tussen Agricultural Knowledge and Innovation Systems (AKIS) binnen en tussen verschillende landen. Het doel van het project is het stimuleren van de opschaling van korte voedselketens in Europa. Het project bouwt voort op het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) na 2020, de […]

Lees meer over EU4Advice stimuleert de opschaling van de korte voedselketens in Europa

Terugblik workshop ‘Veelzijdig Quinoa’

6 juli 2024

Op dinsdag 4 juni vond de workshop ‘Veelzijdig Quinoa’ plaats, georganiseerd door Food Forum. Tijdens deze workshop deelde Corné Overbeeke van Quinoa Holland zijn kennis over quinoa-teelt en zijn verhaal over waarom hij hier ooit mee begonnen is en de risico’s wat verbouwen van quinoa met zich meebrengt. De deelnemers werden vervolgens verrast door Claudia […]

Lees meer over Terugblik workshop ‘Veelzijdig Quinoa’

Quinoa Tempeh proeven? Kom 4 juli ook naar Food Forum

1 juli 2024

Op 4 juli staat de gratis workshop in het Food Forum in het teken van Quinoa. Naast onze gastspreker Corné Overbeeke van Quinoa Holland komt ook Claudia Arkesteijn aan het woord. Want zij heeft met haar bedrijf CLARK fermentation onderandere tempeh van Quinoa ontwikkeld. Waanzinnig voedzaam, net als quinoa dus, maar ook heel erg lekker. […]

Lees meer over Quinoa Tempeh proeven? Kom 4 juli ook naar Food Forum

Keti Koti vieren met Heri Heri

30 juni 2024

Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. Deze dag heet Keti Koti  en betekent ‘Ketenen Verbroken’.  Elk jaar zet Sharon zich in op deze speciale dag. En dit jaar gebeurde dit in Almere en het Food Forum. Voor BinnensteBuiten heeft ze een inspirerende aflevering gemaakt samen met Ayra Kip […]

Lees meer over Keti Koti vieren met Heri Heri

Terugkijken! De tweede Food Forum workshop. En ben jij er 4 juli ook bij?

23 juni 2024

 

Lees meer over Terugkijken! De tweede Food Forum workshop. En ben jij er 4 juli ook bij?

Terugblik workshop ‘Indrukwekkende Sojaboon’

13 juni 2024

De Indrukwekkende Sojaboon Dinsdag 13 juni jl. presenteerde Food Forum de workshop Indrukwekkende Sojaboon. Tijdens de workshop nam Jan Groen (Green Organics en Dutch Edamamé) de deelnemers mee in de wondere wereld van de sojaboon. Samen met Harry Schreuder van Harry’s Farm en Steven IJzerman, kwaliteitsmanager van Udea legde hij uit waarom de sojaboon steeds […]

Lees meer over Terugblik workshop ‘Indrukwekkende Sojaboon’

Food Forum chef-kok Sharon de Miranda Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023

9 juni 2024

Het team van Food Forum en de Provincie Flevoland zijn er super trots op dat chef-kok Sharon de Miranda, de titel Zakenvrouw van het Jaar 2023 heeft ontvangen voor haar werk als manager. Volgens de jury is Sharon een enthousiaste en bevlogen uitdraagster van de missie, visie en strategie voor lokale voedselvoorziening en is in […]

Lees meer over Food Forum chef-kok Sharon de Miranda Flevolandse Zakenvouw van het Jaar 2023