Doorgaan naar content

Meet the buyer, meet the consumer

Begrijpen wie ‘de consument’ is, wat die wil, hoe je die bereikt en waar die dat wil kopen.

Meet the buyer, meet the consumer - Food Forum
22 juni 2021
Meet the buyer, meet the consumer - Food Forum
09:00 - 13:00
Meet the buyer, meet the consumer - Food Forum
Online
Inhoud Flevourbox


Een veelgenoemde uitdaging voor producenten is: wat wil de consument? En hoe wil de consument het? Waar en wanneer? Het zijn eenvoudige vragen met een veelvoud aan antwoorden.

Share

In gesprek met doelgroep

Er zijn heel veel consumenten met ieder een andere voorkeur. Door met de specifieke doelgroep in gesprek te gaan, kom je achter een heleboel antwoorden. Er zijn meerdere korte keten businessmodellen mogelijk: direct naar de consument met de post of een andere delivery service, via een platform die de korte keten faciliteert of via een retailer. De minste schakels lijken het meest interessant maar zijn niet altijd de beste oplossing. Afhankelijk van de producent en zijn wensen wordt de korte keten ingericht. Het is daarom ook interessant om als producent met een inkoper te praten. Die kan veel tips en tricks geven om het product naar een hoger level te tillen en daarmee te professionaliseren. Tijdens een speeddate constructie ontmoet de deelnemende ondernemer:

  • een groep consumenten, allemaal met verschillende achtergronden en motivaties voor hun aankopen, zij reageren op een pitch door middel van een feedbackformulier
  • een retail- expert die feedback geeft voor optimalisatie van het aanbod
  • een inkoper die reageert op het aangeboden product en feedback geeft voor optimalisatie

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juni via het formulier op de website van provincie Flevoland.

Flevoland, proefkeuken voor succes

De workshop maakt onderdeel uit van serie van 4 interactieve workshops van het programma ‘Recipe for succes’. De workshops zijn bedoeld voor ondernemers die in de agri-en foodsector een bedrijf hebben of nauw betrokken zijn bij de strategische kant bij een bedrijf. Met deze workshops willen we de korte keten en het netwerk verbreden en versterken.

Meet the buyer, meet the consumer - Food Forum

Soon

On this moment we have no activities planned