Doorgaan naar content

Korte Keten Flevoland

Door de korte voedselketen te versterken wil Provincie Flevoland de weg tussen boer en consument verkleinen. Dit om een betere prijs voor de ondernemer te realiseren en de onafhankelijkheid van import te versterken. Kortom, toewerken naar een gezond en duurzaam voedselsysteem. Om dit te realiseren werkt de provincie nauw samen met partners uit andere Europese regio’s (middels het Interreg Europe FoodChains4EU project). Hierin wordt actief kennis en ervaringen gedeeld. Zo is de provincie in Manchester een succesvol ondernemerssupport programma tegen gekomen “Recipe for succes”. Dit programma hebben we nu aangepast op de Flevolandse omgeving.

Flevoland, de proefkeuken voor succes

Flevoland is de landbouwprovincie van Nederland en daarmee ook direct de proefkeuken voor succes. Door te experimenteren, te verbinden en daadwerkelijk te doen versterkt Provincie Flevoland de korte voedselketen in Flevoland. Dit doen we door samen met Ontwikkelingsmaatschappij Horizon Flevoland en Haute Equipe een ondernemersprogramma aan te bieden. Dit programma biedt Flevolandse voedselondernemers de kans om een succesvol (alternatief) businessmodel op te zetten binnen de korte voedselketen. Zo kunnen de ondernemers zich, onder begeleiding van experts, de benodigde vaardigheden eigen maken.

Bekijk hier het filmpje waarin deelnemer Rogier Scherpbier vertelt over zijn ervaringen met het ondernemersprogramma.

 

Afgelopen evenementen

Eindconferentie FC4EU op 7 oktober 2021

Vijf Europese regio’s, waaronder Flevoland, lieten met trots hun voedselinnovaties zien tijdens de internationale Food Chains 4 Europe slotconferentie op 7 oktober. Gedurende een vijfjarig project hebben ze een kijkje bij elkaar in de keuken genomen, om zo van elkaar te leren en nieuwe innovaties op het gebied van voedselbeleid in praktijk te brengen.

Webinar lancering regionale alliantie Korte Keten Flevoland 3 juni 2021

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade