Doorgaan naar content

De ‘Veelzijdige Kikkererwt’ gewoon van Nederlandse bodem

12 september 2023

Workshop ‘Veelzijdige Kikkererwt’ een succes

De ‘Veelzijdige Kikkererwt’ workshop in het Innovatiepaviljoen in Almere op 12 september jl. was een succes. Tijdens deze vijfde eiwitworkshop deelde boerin Anna van der Bijl haar ervaringen met het telen van kikkererwten in de Noordoostpolder. Ze legde uit hoe kikkererwten een positief effect hebben op de bodem en hoe zij en haar man daarom een paar jaar geleden zijn begonnen met het verbouwen van dit gewas. Een proces van leren en uitproberen en niet zonder succes. Dit jaar hebben ze 3 hectare aan kikkererwten geplant en dit is een paar weken geleden geoogst.

Tanya Vannawat van Tan Tofu vertelde over haar zoektocht naar een sojavrij alternatief voor haar vegan Thaise gerechten. Ze ontmoette Anna bij de Local Food Challenge in Amsterdam, waar ze samen Tofu van Nederlandse kikkererwten presenteerde en wonnen! Hierdoor heeft ze een nieuw en succesvol product op basis van kikkererwten ontwikkeld.

En natuurlijk liet chef-kok Sharon de Miranda de deelnemers tijdens de workshop verschillende creatieve bereidingen met kikkererwten zien, waaronder een kikkererwtensalade, borrelnootjes, humus en gebakken tofu van Tan Tofu met een speciale saus. Alle gerechten vanzelfsprekend bereid met lokale producten, vers en gezond.