Doorgaan naar content

Online talkshow Flevoland schept op!

21 september 2022

In deze online talkshow op 5 oktober gaan verschillende gasten in gesprek over ervaringen, innovaties en nieuwe samenwerkingen in ons Flevolandse voedselsysteem. De talkshow is in samenwerking met de Dutch Food Week.

Samen werken aan het voedsel van morgen

Kunt u het zich voorstellen? In 2050 zijn we met zo’n 10 miljard mensen op deze aarde. Hoe zorgen we er voor dat er voldoende en gezond voedsel beschikbaar is voor iedereen, zonder dat we daarmee de aarde uitputten. Een ware uitdaging van formaat, die we in Flevoland voor Floriade Expo 2022 zijn aangegaan. Provincie Flevoland heeft de afgelopen jaren actief samengewerkt met foodprofessionals uit de hele keten. We werkten aan proeftuinen en kennisdeling op het gebied van eiwittransitie en korte voedselketen. De ervaringen en eerste resultaten zijn de afgelopen maanden gedeeld met nationale en internationale bezoekers aan Floriade. Dat heeft nieuwe samenwerkingspartners en inzichten opgeleverd. Onze kennis delen we graag met u, zodat we samen blijven werken aan het voedsel voor morgen.

Online talkshow

Datum: 5 oktober 2022 van 10.30 – 11.45 uur
Waar: online te volgen via Vimeo (https://vimeo.com/event/2422951)

Tafelgasten

Onder leiding van Lotte Sluiter vertellen vier tafelgasten over de ontwikkelingen:
• Hillebrand Koning, programmamanager provincie Flevoland, vertelt over de projecten van provincie Flevoland en de nieuwe samenwerkingen.
• Wil Bekkering, directeur Internationale Strategie Aeres Hogeschool, zij gaat in op samenwerkingen in het internationale onderwijs.
• Dirk Duijzer voorzitter van Dutch Food Week en Topsector Agri & Food gaat in op ontwikkelingen in de sector.
• Ondernemer Arend Koekkoek van Campus Almkerk demonstreerde iedere week de robot voor Pixel Farming op Floriade Expo.
• Chef-kok Sharon de Miranda van het Flevolandse paviljoen Food Forum heeft het Menu voor de Toekomst ontwikkeld. Zij vertelt wat dat is en over de enthousiaste reacties van gasten.

Gezondheid, duurzaamheid & goed leven

Dutch Food Week 2022, van 8 t/m 15 oktober, staat in het teken van de positieve kracht van ons voedsel. Samen met boeren en tuinders, (lokale) overheden, inspirerende foodondernemers en het groen onderwijs zetten we gezond eten, duurzaamheid in de keten en goed leven in de spotlights. Dutch Food Week stimuleert het delen van kennis en nieuwe ontwikkelingen die met ons eten te maken hebben. Tijdens de week zijn er in het hele land evenementen te bezoeken. Kijk op de website voor het programma.