Doorgaan naar content

Ondernemers van eigen Zeebodem

Hoe kijken twee generaties gangbare veehouders naar de toekomst van voedselproducerend Flevoland? In deze tweede aflevering van de talkshow duiken we in de familiegeschiedenis en het ondernemerschap van geitenhoudster Lia Smit en vader Piet de Jong. Wat bracht haar familie naar Flevoland? Welke uitdagingen boden zij het hoofd in de afgelopen decennia? En vooral: hoe zien zij de toekomst van voedselproducerend Flevoland voor zich? Verwacht een openhartig gesprek op het scherpst van de snede gevoerd met deze ras ondernemer.

Ondernemers van eigen Zeebodem: Lia Smit - Food Forum
15 september 2021
Ondernemers van eigen Zeebodem: Lia Smit - Food Forum
20:30 - 21:15
Ondernemers van eigen Zeebodem: Lia Smit - Food Forum
Online
Lia Smit

We sluiten de talkshow altijd af met de vraag: wat heb jij nodig voor een goede toekomst van je bedrijf, en kan het kijkerspubliek je helpen?

 

Share

Lia Smit – 3e generatie veehoudster

Lia Smit runt samen met haar man Geitenbedrijf Smit in Ens. Na een historie van melkvee begonnen ze in 1995 met geiten omdat er meer uitdaging in zat. Nog altijd werkt Lia aan verbeteringen in haar bedrijf, van de verwaarding van bokkenvlees tot het bouwen van een nieuwe stal met een beter klimaat.

Moderator Wendelien Wouters

Wendelien is persoonlijk en warm, snel en gevat, creatief en een goede luisteraar. Samen met de Lia Smit, neemt ze u mee in de uitdagingen van ondernemerschap op eigen Zeebodem.

Serie Ondernemers van eigen Zeebodem

Flevoland kent legio ondernemers wiens wortels elders in Nederland liggen, maar hier hun ondernemershaven vonden. In deze talkshow nemen we de tijd voor de verhalen van voedselondernemers die al zeer lang of juist net zijn komen ondernemen. Wat bracht hen naar Flevoland? Welke hobbels en overwinningen staan op hun lijst? Wat kunnen collega-ondernemers daarvan leren? In dit diepte interview vragen we de ondernemer het hemd van het lijf en leren we zowel de mens als het zakelijke brein achter de ondernemer kennen. We sluiten altijd af met de vraag: wat heb jij nodig voor een goede toekomst van je bedrijf, en kan het kijkerspubliek je helpen?

Kijken? Ga naar https://www.foodforum.nl/live-stream/

Registration form

Ondernemers van eigen Zeebodem: Lia Smit - Food Forum

Soon

On this moment we have no activities planned