Doorgaan naar content

Gezonde Voedselomgeving

Voor de totstandkoming van een gezonde voedselomgeving in de provincie Flevoland, is verbinding tussen beleid, onderzoek, educatie en ondernemers nodig. Tijdens de bijeenkomst Gezonde voedselomgeving op 12 oktober van 13.30 tot 18.00 uur in Food Forum onderzoeken we wat er nodig is om deze verbinding te realiseren en te stimuleren.

Gezonde Voedselomgeving - Food Forum
12 oktober 2021
Gezonde Voedselomgeving - Food Forum
13:30 - 18:00
Gezonde Voedselomgeving - Food Forum
Online
Gezonde voedselomgeving

Naast inspirerende sprekers op het gebied van gezonde voeding, gezonde voedselomgeving en gezond ondernemen, bevat het programma ook de gelegenheid om workshops te volgen over huidige initiatieven in de provincie die de gezonde voedselomgeving bevorderen. Hiermee leveren we ook input voor het voedselbeleid van gemeentes in Flevoland, voor de Preventie Coalitie van de provincie Flevoland en voor de kennis- en innovatieagenda voor de Floriade in 2022.

Share

Programma

Opening (Gedeputeerde Jop Fackeldey)

Aanpak in Limburg (Tina Tijsma, Brighland Campus)
De aanpak in Limburg voor een gezonde voedselomgeving is erg succesvol. Wat kunnen we in Flevoland daar van leren?

Het Flevolands voedsellandschap (Eva Flantua, Studio Daags)
Het voedsellandschap in Flevoland is eigenlijk heel bijzonder; iets om trots op te zijn. Eva Flantua neemt ons mee in het voedsellandschap met een kijk op de toekomst.

Workshops

Met onder andere: Marleen Tibbe (JOGG -Regisseur), Sven van den Heuvel (Zorggroep Almere), Femke Mosch (Flevo Campus), Maartje Poelman (WUR), Marleen Warnaar (Aeres) en vele andere.

  • Gezond eten van jong tot oud: op welke wijze kunnen scholen en zorginstellingen bijdragen aan gezond en lekker eten?
  • Gezonde voedselomgeving: beleid en bestuur: welke instrumenten heb je als ambtenaar of bestuurder om gezond en duurzaam eten te stimuleren?
  • Gezonde voedselomgeving voor ondernemers: steeds meer consumenten willen gezond eten, hoe speel je daar op in als (lokale) ondernemer?

Lancering Greendish 2050 Guidelines (Joris Heijnen)

Duurzame en gezonde voeding overel en voor iedereen beschikbaar. Dat is de missie van Greendish. Greendish heeft de Greendish 2050 Guidelines ontwikkeld, een praktisch hulpmiddel voor ondernemers om EAT-Lancet proof menu’s samen te stellen. Het EAT-Lancet proof menu biedt perspectief voor gezonde, duurzame en gebalanceerde voeding voor de groeiende wereldbevolking (10 miljard in 2050), geproduceerd binnen de grenzen van 1 planeet. Het Food Forum is de eerste locatie in Nederland waar je “het menu van de toekomst” al kunt proeven. Chefkok Sharon de Miranda licht graag toe wat haar ervaringen zijn met dit menu.

Netwerkgelegenheid met gezonde en duurzame hapjes

Registration form

Gezonde Voedselomgeving - Food Forum

Soon

On this moment we have no activities planned