Doorgaan naar content

De groene kracht van steden

Wat betekent het om een hoge stedelijke dichtheid te combineren met klimaatbestendige planning?

De groene kracht van steden - Food Forum
2 juni 2021
De groene kracht van steden - Food Forum
15:00 - 16:30
De groene kracht van steden - Food Forum
Online

Dialoog 1 in de serie Going Green georganiseerd door de Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland.

Delen

Werken aan een groene stad, wat houdt dat eigenlijk in?

In het programma ‘Going Green‘ – in aanloop naar de Floriade 2022 – bespreken we dit aan de hand van zes kwaliteiten die wij als cruciaal beschouwen voor de aard van groene steden: klimaatbestendig, verbonden, zelfvoorzienend, circulair, duurzaam en innovatief. Het doel van de serie is om het concept van de Groene Stad te verduidelijken. Wat betekent een Groene Stad eigenlijk? Wat vraagt het van planners, bewoners, ontwikkelaars? Wat zou de Groene Stad moeten opleveren en waar moeten we aan werken om zo ver te komen?

Serie van zes dialogen

Het evenementenprogramma vormt een aanloop naar de Floriade 2022 met het thema ‘Growing Green Cities‘. Het programma wordt georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland en bestaat uit een serie van zes dialogen. De serie wordt live uitgezonden tussen juni 2021 en februari 2022.

Programma

Elke dialoog duurt 90 minuten en wordt gemodereerd door Sophie Stravens. Het programma is hoofdzakelijk in het Nederlands met zo nu en dan een internationale spreker. De serie wordt gedocumenteerd in korte kronieken, geschreven door Sanne van den Breemer, die later gebundeld worden in een tweetalig cahier. Dit cahier wordt gedeeld op het Floriade terrein gedurende de gehele tentoonstellingsperiode in 2022.

Meer informatie en aanmelden

Voor informatie over het programma en om aan te melden ga naar de website van Vereniging Deltametropool.

De groene kracht van steden - Food Forum
Robotarm plaatst plantjes

Binnenkort

Op dit moment staan er geen activiteiten gepland.
  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus