Doorgaan naar content

Biobased, made in NL

Biobased bouwen kan een effectieve en hoogwaardige manier zijn om de bouwindustrie radicaal te verduurzamen. Alleen hoe komen we aan het materiaal, kennis en productiekracht die daarvoor nodig zijn?

Biobased, made in NL - Food Forum
2 december 2021
Biobased, made in NL - Food Forum
15:00 - 16:30
Biobased, made in NL - Food Forum
Online

Dialoog 5 in de serie Going Green georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland.

Share

Biobased, made in NL

Biobased bouwen kan een effectieve en hoogwaardige manier zijn om de bouwindustrie radicaal te verduurzamen. Alleen hoe komen we aan het materiaal, kennis en productiekracht die daarvoor nodig zijn? Hoe creëren we de basis voor een nieuwe bouweconomie in Nederland en hoe kunnen we dit tegelijkertijd inzetten voor de vernieuwing van onze landschappen?

Programma

Na bijdragen van Henk Wanningen, Daniel Venneman en Shera van den Wittenheer gaat Sophie Stravens met hen in gesprek aan de hand van een aantal stellingen, waarbij ook het publiek uitgenodigd wordt hierop te reageren. Meer informatie en aanmelden via de website Verenging Delta Metropool.

Werken aan een groene stad, wat houdt dat eigenlijk in?

In het programma ‘Going Green‘ – in aanloop naar de Floriade 2022 – bespreken we dit aan de hand van zes kwaliteiten die wij als cruciaal beschouwen voor de aard van groene steden: klimaatbestendig, verbonden, zelfvoorzienend, circulair, duurzaam en innovatief. Het doel van de serie is om het concept van de Groene Stad te verduidelijken. Wat betekent een Groene Stad eigenlijk? Wat vraagt het van planners, bewoners, ontwikkelaars? Wat zou de Groene Stad moeten opleveren en waar moeten we aan werken om zo ver te komen?

Serie van zes dialogen

Het evenementenprogramma vormt een aanloop naar de Floriade 2022 met het thema ‘Growing Green Cities‘. Het programma wordt georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland en bestaat uit een serie van zes dialogen. De serie wordt live uitgezonden vanuit Food Forum tussen juni 2021 en februari 2022. De serie wordt gedocumenteerd in korte kronieken, geschreven door Sanne van den Breemer, die later gebundeld worden in een tweetalig cahier. Dit cahier wordt gedeeld op het Floriade terrein gedurende de gehele tentoonstellingsperiode in 2022.

Floriade Dialogues

Going Green is de bijdrage van provincie Flevoland aan ‘Floriade Dialogues’: een initiatief van Floriade Expo 2022. Dit is een serie van internationale presentaties en evenementen om kennis over groene innovatie rondom het thema ‘Growing Green Cities’ te delen en zo deze innovatie te versnellen. Benieuwd naar het hele programma van Floriade Dialogues en hoe u daaraan kunt bijdragen? Meld u dan aan.

Biobased, made in NL - Food Forum

Soon

On this moment we have no activities planned