Doorgaan naar content

Anders werken in een Groene Stad

Hoe zien werklandschappen er in een ‘groene’ toekomst uit? Gaan we van de monocultuur van werk en productie naar integratie in de stedelijke en ecologische ecosystemen?

Anders werken in een Groene Stad - Food Forum
3 februari 2022
Anders werken in een Groene Stad - Food Forum
15:00 - 16:30
Anders werken in een Groene Stad - Food Forum
Online

Dialoog 6 in de serie Going Green georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland.

Share

Programma

Hoe zien werklandschappen er in een ‘groene’ toekomst uit? Gaan we van de monocultuur van werk en productie naar integratie in de stedelijke en ecologische ecosystemen? Nieuwe denkbeelden over de toekomst van werk komen aan bod in deze zesde dialoog. Hoe kunnen we draagvlak voor deze verandering creëren? Hierover gaat Sophie Stravens in gesprek met de sprekers:

  • Karel van den Berghe. Hij is universitair docent Ruimtelijke Ordening en Stedelijke Ontwikkeling bij TU Delft
  • Helmut Thoele. Hij is senior stedenbouwkundige bij de Provincie Zuid-Holland

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van de Vereniging Deltametropool.

De serie Going Green

Werken aan een ‘groene stad’, wat houdt dat eigenlijk in? In de serie Going Green is dit onderwerp van gesprek aan de hand van zes cruciale kwaliteiten voor de aard van groene steden: klimaatbestendig, verbonden, zelfvoorzienend, circulair, duurzaam en innovatief. Het doel van de serie is om het concept van de Groene Stad te verduidelijken. Wat betekent een Groene Stad eigenlijk? Wat vraagt het van planners, bewoners, ontwikkelaars? Wat zou de Groene Stad moeten opleveren en waar moeten we aan werken om zo ver te komen?

Live uitzending vanuit Food Forum

De serie vormt een aanloop naar de Floriade 2022 met het thema ‘Growing Green Cities‘. Het programma wordt georganiseerd door Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland en bestaat uit een serie van zes dialogen. De serie wordt live uitgezonden tussen juni 2021 en februari 2022.

Floriade Dialogues

Going Green is de bijdrage van provincie Flevoland aan ‘Floriade Dialogues’: een initiatief van Floriade Expo 2022. Dit is een serie van internationale presentaties en evenementen om kennis over groene innovatie rondom het thema ‘Growing Green Cities’ te delen en zo deze innovatie te versnellen. Benieuwd naar het hele programma van Floriade Dialogues en hoe u daaraan kunt bijdragen? Meld u dan aan.

Anders werken in een Groene Stad - Food Forum

Soon

On this moment we have no activities planned