Doorgaan naar content

Thema Voeding en Gezondheid

Stedelijke voedselvoorziening is een van de belangrijkste thema’s van onze tijd. Een gezonde voedselomgeving is daarbij essentieel. Hoe richt je de maatschappij zo in dat deze aanzet tot gezonde en duurzame voedselkeuzen?  

Het programma voor gezonde voedselomgeving richt zich op gezond eten op scholen, betrekken van jeugd, een leven lang gezond eten, gezonde voedselomgeving in wijken. Gedacht moet worden aan de rol van ondernemers, maar ook de plaats van boerderijen om de verbinding tussen stad en platteland te maken. 

Het doel van het programma is om eind november tot een kennisagenda te komen op het gebied van gezonde voeding, agritech en eiwittransitie. Deze kennisagenda moet verder bestendigd worden op Floriade Expo 2022, ook  met internationale partners. 

Afgelopen evenementen

Op 12 oktober, tijdens de Dutch Food Week, vond er een bijeenkomst plaats op Food Forum rondom de Gezonde Voedselomgeving in Flevoland. Lees het verslag van de bijeenkomst hier!

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade