Doorgaan naar content

Thema Technologie en Voedsel

De komende decennia neemt de digitalisering van de landbouw een grote vlucht. Nieuwe technologie en data biedt grote kansen voor boeren en ondernemers. Agritech is bij uitstek onze kans om tijdens Floriade Expo 2022 de kenniseconomie van Flevoland internationaal te demonstreren. Zo gaan we koplopers stimuleren en samenwerking aanmoedigen.  

Om koploper te blijven op het gebied van landbouw is de komende jaren een ware omwenteling nodig. Robotisering en digitalisering in de landbouw kunnen een enorme bijdrage leveren aan duurzame landbouw. Daarnaast kan de data die uit boerenbedrijven komt een nieuwe bron van inkomsten worden voor boeren ondernemers. De opbrengst van de landbouw wordt dan slimmer, beter en meer duurzaam.

Het doel van het programma is om eind november tot een kennisagenda te komen op het gebied van gezonde voeding, agritech en eiwittransitie. Deze kennisagenda moet verder bestendigd worden op Floriade Expo 2022, ook  met internationale partners. 

Afgelopen evenementen

v.l.n.r.: Commissaris van de Koning, Leen Verbeek; Jacob van den Borne, aardappelboer; Krijn Poppe, voorzitter Agro Expert Raad; Ernst van den Ende, Directeur Plant Wageningen University and Research

Bijeenkomst Voedsel Verbindt: Leren van Eigen Data
Voedsel Verbindt organiseerde op 16 september een bijeenkomst in Food Forum voor zo’n 35 boeren, wetenschapper en ondernemers uit de levensmiddelenindustrie om met elkaar te spreken over data als nieuwe bron van kennis én inkomsten voor boeren. Benieuwd? Lees het verslag hier. Liever terugkijken? Bekijk het evenement hier.

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade