Doorgaan naar content

Menukaart

In Food Forum wisselt de menukaart per seizoen. De producten zijn zoveel mogelijk regionaal en duurzaam geteeld en gemaakt. Food Forum is de eerste plek in Nederland waar je het Menu voor de Toekomst nu al kunt proeven.

Ontbijt- en lunchkaart

Volkoren bol belegt met pompoenspread en geroosterde regenboogbietjes

Volkoren bol van Bakker Borsch te Almere. Pompoenen en regenboogbietjes van Zonneheerdt te Dronten. De pompoenspread wordt o.a. gemaakt van Flevolandse uien en knoflook. I.p.v. het op smaak brengen met limoen gebruiken wij appelazijn.

Volkoren Desem brood belegt met humus

Humus gemaakt van Flevolandse sojabonen, gebakken wortelen en rode uien afgeblust met appelcider. Volkoren desem is van het Graanschap te Laren en de sojabonen van Dutch Edamame.

Volkoren bol met rode uiencompote en Madame Jeanette kaas op een bedje van sla

Volkoren bol van Bakker Borsch te Almere. Flevolandse uien zijn gebruikt voor het maken van de compote, extra op smaak gebracht met gember. Madame Jeanette kaas is speciaal voor Food Forum door Polderzoom te Dronten ontwikkeld.

Chef salad

Laat je verrassen door het seizoen. De salade is altijd gemaakt met producten van onze vaste leveranciers en wordt uitgeserveerd met brood van het Graanschap te Laren en karneboter van Erf 1 te Kampen.

Meergranen Bol met vis van de vangst van de dag.

Geserveerd met zwarte ramanas, frisse salade en een mierikswortel dip. De vis is de vangst van de dag en komt van het duurzame schip MDV 1 van Urk. Brood 100% volkoren bakker Borsch te Almere, Zwarte ramanas en mierikswortel van BioRomeo te Ens, roomboter Erf 1 te Kampen.

Uien Tarte Tatin

De Tarte Tatin wordt geserveerd op een bedje van sla die op smaak gemaakt is met vinaigrette op basis van appelazijn. Naast de Tarte Tatin serveren wij geroosterde zoete aardappels. De bio aardappelen zijn van BioRomeo te Ens. Flevolandse uien en knoflook worden gebruikt bij dit gerecht.

Pompoensoep geserveerd met volkoren Desem brood

De pompoensoep word uitgeserveerd met gefrituurde boerenkool en preiringen. Volkoren desem is van het Graanschap te Laren. En de pompoen, boerenkool en prei komen van verschillende Flevolandse boeren.

Aardappelsoep met knoflookcroutons en geraspte Madame-Jeanette kaas

De aardappelen zijn van verschillende Flevolandse boeren en de knoflookcroutons worden gemaakt van het zuurdesembrood van het Graanschap te Laren.

Breakfast Bowl

De bowl is opgebouwd met hangop en Flevolandse gepofte granen, walnoten, appels van het seizoen en honing. De honing is van Imkerij Traay te Lelystad en de kaneel van The good spice.

Breakfast Shake

Gemaakt van Flevolandse boerenkool, appelsap van Fruithal Smit te Zeewolde en paarse wortels van Zonneheerdt te Dronten.

Voor de zoete trek

Brownies gemaakt met chocolade van de Chocolatemakers te Amsterdam, geserveerd met honing hangop.

Sticky toffee gemaakt van o.a. dadels en walnoten geserveerd met warme toffee saus.

Onze leveranciers

Veel van de ingrediënten op de menukaart komen van Flevolandse leveranciers of van leveranciers binnen een straal van 50 kilometer. Lees meer over hen op de pagina Onze leveranciers op deze website.

Vergaderarrangementen

Huurt u een van onze ruimtes voor een vergadering of bijeenkomst? Dan bieden wij daar op aanvraag arrangementen voor aan.

 

 

Meer weten over ons programma?

In de agenda treft u naast bijeenkomsten die Provincie Flevoland en haar partners zelf organiseren, ook interessante bijeenkomsten die door derden georganiseerd worden. Houd deze agenda in de gaten.

Toon volledig programma

Op zoek naar een unieke locatie?

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de ademende leemgevel heeft Food Forum een gezond binnenklimaat. U kunt bij ons terecht voor werkplekken, om te vergaderingen en voor uiteenlopende evenementen.

Toon alle zalen

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade