Doorgaan naar content

Flevoland Food Experience

Tijdens Floriade Expo 2022, van 14 april tot en met 9 oktober kunt u de Flevoland Food Experience bezoeken in Food Forum.

Vlieg mee over Flevoland

Bezoek paviljoen Food Forum op Floriade Expo 2022. Meters onder zeeniveau. In de tuin ijle, wuivende grassen en luchtige gipsbloemen. Een knipoog naar het zeeschuim. Met een vruchtbare bodem is Flevoland de voedseltuin van Europa. Op de tekentafel ontworpen. Bedoeld om monden te voeden. Door mensenhanden gemaakt. De akkers zijn uitgestrekt en vruchtbaar. Hier vindt grootschalige productie en innovatie plaats. Flevoland is dé plek voor ons voedsel van de toekomst. Stap tijdens Floriade Expo 2022 binnen in het Flevolandse paviljoen Food Forum. Vlieg virtueel over man-made land, meters onder de zeespiegel. In een luchtballon! Vang een glimp op van de zeeklei, de ongerepte natuur, het bruisende water en de kaarsrechte akkers. Vol lekkere piepers, sappige sojabonen en hippe Quinoa.

Maak kennis met Flevolandse ondernemers

Voedsel en Flevoland horen bij elkaar. Aangelegd om een belangrijke rol te spelen in voedselproductie. Nu is Flevoland rijk aan bedrijven die ieder op hun manier een bijdrage leveren aan het voedsel van vandaag en morgen. De verhalen in de expositie zijn mogelijk dank zij de medewerking van een aantal (Flevolandse) ondernemers: Agrico research, Andela Techniek & Innovatie, Boerderij van de toekomst / WUR, Campus Almkerk, De Kroes, Fruithal Smits, GEO4A, Hendrik Kramer – Metanoia MDV2, Profytodsd, Schaap Holland, Tolsma-Grisnich, VHG: Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners en Waterschap Zuiderzeeland.

Serie Future of Food

In de videoserie Future of Food maakt u kennis met nog meer Flevolandse ondernemers die met passie en bevlogenheid werken aan ons voedsel. De serie geeft inzicht in de complexiteit van het werk, de wereld waar we in leven, de balans tussen hi-tech en ecologie & de mogelijke uitkomsten.

Proef het Menu voor de Toekomst

Om in de toekomst iedereen van voldoende, gezond en lekker eten te voorzien met respect voor de aarde zal ons voedselpatroon anders moeten. Naast meer plantaardig is ook het eten van regionaal geproduceerd voedsel belangrijk. Maar hoe doen we dat? Provincie Flevoland heeft chef-kok Sharon de Miranda gevraagd hier mee aan de slag te gaan. De afgelopen maanden heeft zij het Menu voor de Toekomst ontwikkeld. Dit bestaat uit eerlijke, gezonde gerechten. Met producten die passen bij het seizoen, van dichtbij, duurzaam en voor een goede prijs geproduceerd. Van alle ingrediënten is bekend waar ze vandaan komen. Maar dat niet alleen; de gerechten zijn ook lekker en smaakvol. Speciaal voor bezoekers aan Food Forum tijdens Floriade zijn een paar gerechten ontwikkeld. Welke dat zijn ziet u op de kaart in Food Forum. De gerechten kunt u bestellen van maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. Kom langs en proef!

Plan uw bezoek

Food Forum is het Flevolandse paviljoen op Floriade Expo 2022 van 14 april t/m 9 oktober 2022 en dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Om ons paviljoen te bezoeken heeft u een geldig toegangsbewijs nodig voor Floriade. Meer informatie over wat er allemaal te doen en beleven is op Floriade Expo, openingstijden, bereikbaarheid en parkeren, zie de website van Floriade Expo 2022.

Expositie virtueel bezoeken

Nieuwsgierig wat u kunt zien in de Flevoland Food Experience? Bekijk dan de online versie van de expositie en wandel er virtueel doorheen.

Blijf op de hoogte

Op onze nieuwspagina staat wat er gebeurt in paviljoen Food Forum.

Floriade Expo 2022

Kijk op de website Floriade om te zien wat er allemaal te doen en beleven is van 14 april tot en met 9 oktober 2022.

  • Food Forum is het paviljoen van

    provincie flevoland

  • Food Forum is onderdeel van

    Flevo Campus

  • Food Forum is de Flevolandse inzending voor

    Floriade